Δούρου: Θέμα Δημοκρατίας η άμεση επαναλειτουργία των σταθμών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στον Υμηττό

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2019 να καταθέσουν στις υπηρεσίες της σχετικό αίτημα προκειμένου να προχωρήσει η κατά το νόμο διαδικασία καταγραφής των ζημιών, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάστασή τους και η επαναλειτουργία των σταθμών.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε ότι «Η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες, δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό. Οι φωνές των σταθμών που σίγησαν μέσα σε λίγη ώρα, πρέπει να ακουστούν ξανά όπως επιβάλλει ο πλουραλισμός του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των τεχνικών υποδομών των σταθμών».

Ήδη με εντολή της Περιφερειάρχη, κλιμάκιο με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής μετέβη στον Υμηττό στην περιοχή όπου βρίσκονται κεραίες, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2019.

Το κύριο μέλημα του κλιμακίου, αφού παρατηρήθηκαν μακροσκοπικά ζημιές, ήταν η αναζήτηση στοιχείων επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων σταθμών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με τη βοήθεια των παραβρισκόμενων τεχνικών και υπεύθυνων φύλαξης των χώρων.

Σκοπός είναι η ενημέρωση για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και η παροχή στοιχείων επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Ήδη έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), κ. Τάκη Κωστάκη, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ενημέρωση και των υπολοίπων ενδιαφερομένων, ώστε να υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα και να γίνει η καταγραφή των ζημιών, όπως προβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ