Τι απαντά ο δήμαρχος Άνδρου στον Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια

Στην ανάρτηση που έκανε για την Άνδρο και τα σκουπίδια στον βυθό της θάλασσας ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σουσούδης.

“Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση” είπε ο κ. Σουσούδης μιλώντας στην “Καθημερινή” ενώ παραδέχεται ότι πρόκειται για μια υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρίσκονταν τότε 800 μ. από τη θάλασσα.

“Με πόρους από το ΕΣΠΑ προχωρήσαμε στην αποκατάσταση της χωματερής, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017” τόνισε ο κ. Σουσούδης και επεσήμανε το εξής:

“Το λάθος μας ήταν ότι δεν ερευνήσαμε τη θάλασσα γιατί νομίζαμε ότι ο όγκος των σκουπιδιών δεν είχε φτάσει στο νερό. Όταν ενημερωθήκαμε καλέσαμε μια εταιρεία εξειδικευμένη σε αποκαταστάσεις θαλάσσιας ρύπανσης από την Αθήνα, η οποία ήρθε και διερεύνησε το σημείο. Αν και το επίσημο πόρισμα της έρευνας θα παραδοθεί στον δήμο Άνδρου σήμερα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μια έκταση 50 μέτρα επί 50 μέτρα, η οποία έχει απορρίμματα, μπάζα, λάστιχα κ.α. Το πόρισμα θα υποδεικνύει τον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ