Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική περιοχή, στον Μαραθώνα.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σημειώνεται ότι στον Μαραθώνα έσπευσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μεταξύ των πυροσβεστών είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Μαραθώνα είναι ορατή και από τη Νέα Μάκρη, όπως μας ενημερώνει αναγνώστης του enikos.gr. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, σύννεφα μαύρου καπνού έχουν καλύψει τον ουρανό.

Νωρίτερα, ο ΑΝΤ1 μετέδωσε εικόνες από το ελικόπτερο του σταθμού, στις οποίες διακρίνονται οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στον Μαραθώνα.

Tο enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ