Ισόβια στους δύο δράστες της δολοφονίας του Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 25χρονου, Νίκου Μουστάκα, πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο, στου Φιλοπάππου

Πρόκειται για έναν 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό, οι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από κοινού του άτυχου νεαρού. Η υπεράσπιση μάλιστα των δυο κατηγορουμένων δεν ζήτησε από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Παράλληλα, με την απόφαση επιβλήθηκαν στους δυο κατηγορουμένους και ποινές για επιμέρους πράξεις, όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Ειδικότερα, στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη και 6 μήνες ενώ στο δεύτερο ισόβια και 11 έτη και 6 μήνες.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με τη μητέρα του αδικοχαμένου Νικόλα να ξεσπά κατά των δυο κατηγορουμένων. Η φόρτιση ήταν τέτοια που σε δάκρυα ξέσπασε ακόμη και ο μεταφραστής που είχε ορίσει το δικαστήριο για να μεταφράσει τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων είχε ζητήσει με πρότασή της προς το δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας στην σχετική τοποθέτησή της για τους δυο κατηγορουμένους: «Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογίες των κατηγορουμένων τα αναγνωστεα έγγραφα και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι (οι κατηγορούμενοι) τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού». Κατά την εισαγγελέα μάλιστα τόσο από τις καταθέσεις όσο και από άλλα στοιχεία «προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ