Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή – Το “καρφί” για τους υπουργούς

«Έβαλα το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και είπα ότι αισθάνθηκα λίγο άβολα γιατί το μεσημέρι είχα ακούσει από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Αυτό δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό γιατί δεν είναι σωστό. Η Βουλή έχει ανεξάρτητη λειτουργία», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Στεφανίας Κασίμη, ο βουλευτής ΝΔ – αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σφικτό, το πρώτο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων και άλλα φορολογικά θέματα θα ψηφιστεί ως κατεπείγον. Υπήρξε αντίδραση από την αντιπολίτευση ως προς το κατεπείγον αλλά η απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει πριν βγουν τα φετινά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ να έχει ψηφιστεί η μείωση ώστε οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους το σημείωμα με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαι υπέρ των κατεπειγόντων νομοσχεδίων αλλά εδώ υπάρχει αντικειμενικός λόγος».

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε πως «θα είναι καλύτερη αυτή η Βουλή γιατί το κυρίως πρόβλημα της προηγούμενης σύνθεσης της Βουλής δεν ήταν πολιτικό, ήταν πολιτιστικό. Όχι μόνο (ξέφυγαν οι τόνοι) αλλά και οι συμπεριφορές».

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης του ασύλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση και συζήτηση το θέμα του ασύλου. Ήμουν και είμαι φανατικά υπέρ (της κατάργησης). Η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει».

Ερωτηθείς για τα επιδόματα που εξήγγειλε για τις νέες γεννήσεις η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Πιστεύω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή υπό την έννοια να παντρεύονται σε νεαρότερη ηλικία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και αυτό σαν κίνητρο. Η άποψη μου είναι ότι αυτό μπορεί να ξανασυζητηθεί. Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους νέους υπουργούς, σημείωσε ότι «βλέπω πάρα πολλές συνεντεύξεις από πάρα πολλούς υπουργούς. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσουν τη συνταγή του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ