Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι έδειξε το στίγμα του κινητού του Ρουπακιά

Το στίγμα του κινητού του Γιώργου Ρουπακιά δεν επαληθεύει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής, τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο Περιστέρι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, έχουν καταγραφεί δύο κλήσεις του Γιώργου Ρουπακιά στον χρόνο που είπε πως βρισκόταν στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποδεικνύουν πως ο κατηγορούμενος δεν είπε αλήθεια.

Με αίτημά της προς το δικαστήριο, η πολιτική αγωγή ζήτησε να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του μουσικού, οι οποίες καταγράφηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:11 η μία και 21:22 η δεύτερη και έχουν καταγραφεί από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Νίκαια. Κατά την πολιτική αγωγή είναι αναγκαία η ανάγνωση του εν λόγω εγγράφου, καθώς από την συγκεκριμένη καταγραφή προκύπτει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος είπε στην απολογία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για πρώτη φορά ανέφερε το Περιστέρι, προσδιόρισε τον χρόνο παραμονής του στην περιοχή, όπου είπε πως πήγε, να είναι από τις 20:30 έως τις 22:30.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ