Καπερνάρος στον Realfm 97,8 για την πυρκαγιά στο Μάτι: Δεν έχουμε πάρει ακόμα αντίγραφο της δικογραφίας

“Κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής δεν έχει πάρει από τη δικογραφία ούτε ένα αντίγραφο” είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων στο Μάτι, Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Έχει από τις 5 Μαρτίου η δικογραφία στο ανακριτικό γραφείο που έχει πιάσει λιμάνι και από τότε μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε να πάρουμε παρά τις αιτιάσεις μας αντίγραφο. Είναι ακόμα στο στάδιο μελέτης από τον κύριο ανακριτή… Ζητάμε να μας δώσει αντίγραφα γνωστά, συγκεκριμένα το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος που υπογράφει την απάντηση και αρνείται να μας το δώσει, λέγοντας ψέματα ότι είναι μέρος της δικογραφίας. Δεν είναι μέρος της δικογραφίας, πρόσχημα είναι. Παίρνουμε εισαγγελική παραγγελία, την στέλνουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα, στον αρχηγό και αρνείται πάλι. Φεύγει η δικογραφία από τους εισαγγελείς πάει από τις 5 Μαρτίου στον ανακριτή. Ο ανακριτής δεν μας δίνει αντίγραφα της δικογραφίας”, σημείωσε ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε:

“Γιατί δεν μας τα δίνει τα αντίγραφα; Για να μην αποκαλυφθεί ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος λέει ψέματα ότι αυτά τα έγγραφα τα συγκεκριμένα που ζητάμε είναι μέρος της δικογραφίας. Είναι φως φανάρι ότι με τα έγγραφα αυτά αποδεικνύεται ότι η κατηγορία θα μετατραπεί. Η κατηγορία δεν είναι πλημμεληματική. Αποδεικνύεται από πραγματικά περιστατικά ότι η κατηγορία θα πρέπει να είναι όχι ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Άρα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλήψεως… Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κωλυσιεργήσουν και νομίζουν ότι αυτό θα είναι επ’ ωφελεία τους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ