Η Κεραμέως στον Ιερώνυμο για την επανέναρξη του διαλόγου: «Από σήμερα ξεκινά η συνεργασία»

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπου την υποδέχθηκαν ο πρωτοσύγκελος-επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και κληρικοί οι οποίοι εν συνεχεία την οδήγησαν στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, στην οποία μίλησε για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας.

Εξάλλου, η ανάγκη συνεργασίας και η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αποτέλεσαν και το κύριο θέμα της συνάντησής τους, για την οποία η υπουργός εξέφρασε τη χαρά της.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

Την υπουργό Παιδείας συνόδευε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργιος Καλαντζής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ