Περιπολίες… αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια μετά την προαναγγελία της Κυβέρνησης για «εκκαθάριση» της περιοχής – ΦΩΤΟ

Περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχείων ξεκίνησαν αντιεξουσιαστές μετά τις προαναγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή, βάζοντας τέλος στο «άβατο»

Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα ξημερώματα έκαναν περιπολία στα Εξάρχεια, ενώ έκαναν και μια… στάση για να φωτογραφηθούν μπροστά στα μνημεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Μιχάλη Καλτεζά.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:

“Πριν μερικές ώρες, 16 προς 17 Ιούλη, στάση της περιπολίας υπεράσπισης των καταλήψεων, της γειτονιάς των Εξαρχείων και της μνήμης του αγώνα, μπροστά στα μνημεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Μιχάλη Καλτεζά.

Μας προστάζουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι. Περιμένουν ότι θα πάψουμε να υπάρχουμε, ότι θα πεθαίνουμε ήσυχα, για να διαιωνίζεται ο κόσμος της εξουσίας. Σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν αφανιστήκαμε, αλλά δυναμώσαμε, απλωθήκαμε παντού, γίναμε η ελπίδα της γης. Συνεχίζουν να βασανίζουν, να μας ετοιμάζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ραντίζουν τους δρόμους μας και τα κορμιά μας με χημικά και πλαστικές σφαίρες, να μας δολοφονούν. Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ