Στο Μαϊάμι βρέθηκε, έπειτα από 25 χρόνια, ο δολοφόνος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη – BINTEO

Κοντά στην εξιχνίαση δολοφονίας που έγινε πριν από 25 χρόνια είναι οι Αρχές. Στην Ελλάδα εκδόθηκε Ρουμάνος που συνελήφθη πέρυσι στο Μαϊάμι με την κατηγορία ότι σκότωσε 62χρονο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη το 1994. Τότε ήταν 19 ετών. Τα κίνητρα του εγκλήματος ήταν ερωτικά.

Ένα ματωμένο δακτυλικό αποτύπωμα που άφησε στο διαμέρισμα του θύματος ο δράστης επί χρόνια έμενε ορφανό. Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε 18 χρόνια μετά. Όταν η ομάδα ανεξιχνίαστων υποθέσεων του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άνοιξε και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τον Νοέμβριο του 2012 οι ρουμανικές Αρχές που είχαν λάβει το αποτύπωμα του κατηγορουμένου μέσω Interpol ενημέρωσαν τους Έλληνες αστυνομικούς για την ταυτότητά του. Έξι χρόνια μετά εντοπίστηκε στο Μαϊάμι όπου ζούσε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Για να αποφύγει τη σύλληψη αυτοπυροβολήθηκε για να θέσει τέλος στη ζωή του. Έπεσε σε κώμα και νοσηλεύθηκε αρκετούς μήνες σε νοσοκομείο. Στις αρχές 2019 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που είχαν οι Έλληνες αστυνομικοί στα χέρια τους εναντίον του παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία της Φλόριδα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ