Προειδοποίηση από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς – “Καμπανάκι” των πυροσβεστών στο enikos.gr για τις ελλείψεις

Την ώρα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδίδει προειδοποίηση για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάςσε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα , οι πυροσβέστες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλος «παρά τις αντίξοες συνθήκες σε μηχανολογικό, μέσα και προσωπικό, ο Έλληνας πυροσβέστης θα κάνει το καθήκον του για τον Έλληνα πολίτη».

Ο κ. Σταθόπουλος, επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή το 15-20% του μηχανοκίνητου στόλου της πυροσβεστικής βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω μηχανικής βλάβης ή ελαστικών , ενώ ακινητοποιημένα βρίσκονται 3 από τα 7 SL415 τύπου Canadair και 4 από τα 11 Canadair SL215».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Βιντζηλαίος τόνισε στο enikos.gr :«Υπάρχουν ελλείψεις , δεν έχει γίνει κάποια διαφοροποίηση από την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο. Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στον εξοπλισμό, στο προσωπικό», διευκρινίζοντας ότι «πάρα πολλά οχήματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες λόγω προβλημάτων με τα ελαστικά καθώς ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε δεν τελεσφόρησε και το 30-35% του στόλου είναι άνω των 30 ετών».

Μάλιστα, ο κ. Βιντζηλαίος υπογράμμισε ότι «λόγω των εκλογών δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις των εποχικών υπαλλήλων» και εξέφρασε την ανησυχία του ότι «αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους δήμους για να είμαστε έτοιμοι», εκτιμώντας ότι «λόγω των εκλογών στην Τ.Α και τους δήμους οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας στους δήμους δεν θα βρίσκονται στις θέσεις του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη συνεργασία των υπηρεσιών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ