Ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ στο enikos.gr: Θα σταματήσει το άσυλο της ανομίας – Θα ζητήσω τη συνδρομή από οτιδήποτε μας περιφρουρεί

Νέος πρύτανης στο ΑΠΘ εξελέγη ο καθηγητής του τμήματος Κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου έλαβε 54,3% των ψήφων έναντι 45,7% του ανθυποψηφίου του καθηγητή Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και πρώην αντιπρύτανη, Θεόδωρου Λαόπουλου.

Επίσης, αντιπρυτάνεις εκλέγονται ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Δημήτρης Κωβαίος, ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και ο αν. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Στράτος Στυλιανίδης.Ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ, σε επικοινωνία που είχε με τον enikos.gr, εμφανίστηκε αποφασισμένος να σταματήσει το άσυλο της ανομίας στο πανεπιστήμιο. «Τα προβλήματα στο πανεπιστήμιο είναι πολλά, το άσυλο της ανομίας θα σταματήσει. Πιστεύω στο άσυλο της ακαδημαϊκής ελευθερίας και όχι της ανομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας σε περιστατικά ανομίας που ενδεχομένως σημειωθούν στον πανεπιστημιακό χώρο, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι «θα ζητήσω να συμβεί ότι συμβαίνει και στην κοινωνία, βούληση θέλει. Θα ζητήσω τη συνδρομή από οτιδήποτε περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία».

Τέλος. ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την υποστήριξή τους λέγοντας πως «θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλες και όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι δε θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους. Θα παραμείνω ο ίδιος που γνώρισαν όλη αυτή την περίοδο, γιατί πιστεύω σε μια πρυτανεία που ακούει και όλοι μαζί να πάμε μπροστά το πανεπιστήμιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ