Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο αδελφός της χήρας του καρδιολόγου στη Σητεία – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος της

Το ενδεχόμενο να έχει συμμετοχή στη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, ο αδελφός της Βουλγάρας χήρας του γιατρού εξετάζει ο εισαγγελέας και του ζητά να δώσει γραπτές εξηγήσεις στον πταισματοδίκη Σητείας.

Τον Φεβρουάριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει τη 40χρονη αλλοδαπή ένοχη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά – και όχι για άμεση συνέργεια, όπως ήταν η αρχική κατηγορία – και τον 39χρονο Βούλγαρο αστυνομικό φίλο της ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αμέσως μετά την απόφαση, το δικαστήριο έδωσε εντολή να διαβιβαστούν τα αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και της δικογραφίας στον πταισματοδίκη Σητείας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο αδελφός της Βουλγάρας είχε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα, αλλά και αν η μητέρα της είχε διαπράξει ψευδορκία στη δίκη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Espresso ο δικηγόρος της χήρας Μανώλης Αναστασάκης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει και το περιβόητο τεστ πατρότητας για να αποδειχθεί εάν ο 6χρονος γιος της Βουλγάρας είναι πράγματι παιδί του γιατρού.

Η 40χρονη διαμηνύει μέσω του κ. Αναστασάκη ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα και επιμένει πως ο γιος της είναι καρπός του έρωτά της με τον άτυχο καρδιολόγο. Αυτό το αμφισβητεί η οικογένεια του 62χρονου, με την αδελφή και τον γαμπρό του να επιμένουν ότι το παιδί δεν είναι του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι, αν γίνει το τεστ DNA και αποδειχτεί ότι το παιδί είναι τέκνο του καρδιολόγου, τότε θα μείνουν στο πλευρό του, αλλιώς θα προβούν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση, αποκλειστική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του γιατρού είναι η αδελφή του Μαρία.

Ο 62χρονος είχε πέσει νεκρός με δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε πισώπλατα από τον Βούλγαρο αστυνομικό, την ώρα που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του από τη Σητεία προς το ιατρείο του στον Μακρύ Γιαλό, τον Οκτώβριο του 2017.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ