Έξι επιθέσεις το 24ωρο στο όνομα του … Κουφοντίνα

Eξι επιθέσεις, ενέργειες ή παρεμβάσεις το 24ωρο, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο αίτημα χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 18 ημέρες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος”.

Από τις 2 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της απεργίας του καταδικασμένου σε 11 ισόβια μέλους της 17Ν, έχουν καταγραφεί 68 ενέργειες στην Αττική και 30 στην επαρχία. Για τις μισές από αυτές υπήρξε και ανάληψη ευθύνης. Ξεκίνησαν με αναρτήσεις πανό, φέιγ βολάν και κινητοποίηση στο διαδίκτυο, και ακολούθησε η γρήγορη κλιμάκωση, με καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς, αστυνομικά τμήματα, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, στην πολιτική εκδήλωση της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού, όπου μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εμπρησμός αυτοκινήτου της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου, μπογιές από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της ίδιας μέρας εξελίχθηκαν 9 καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, εκ των οποίων οι τέσσερις συντονισμένες στη 01:40.

Στη 01:38 άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Γούναρη 137 στη Γλυφάδα και στη 01:40 φθορές υπέστη ένα ΑΤΜ στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιθάκης στη Γλυφάδα, ένα ακόμη στην οδό Αθηνόδωρου στα Πετράλωνα, στην οδό Νικηταρά στη Νέα Ιωνία και στην οδό Θουκυδίδου στον Αλιμο, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στις 03:00 καταστράφηκε ένα ΑΤΜ στου Ζωγράφου, στις 03:30 άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δημαρχείο Περιστερίου και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε ιδιωτικό κολέγιο στην Καλλιθέα.

Στις 15:00 χθες το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα άγνωστοι έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε τέσσερα σημεία της Αθήνας. Εξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων, όπου έκλεισε για αρκετή ώρα, με τους νεαρούς να πετούν φέιγ βολάν που έγραφαν: «Οταν οι αντάρτες μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα». Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν στην Ιερά Οδό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στην οδό Κοκκινοπούλου και στο Πάντειο.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καταγραφόταν και «μπαράζ» ανάληψης ευθυνών για κάποιες από τις ενέργειες, όπως στο Δημαρχείο Περιστερίου, στην καταδρομική επίθεση καταστροφών καταστημάτων στην Πάτρα και στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής από την ομάδα «Χαοτική Συγχορδία».Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ