Τι δήλωσε ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ξεγέννησε γυναίκα στην εθνική οδό – ΒΙΝΤΕΟ

Κινητοποίηση τουΕΚΑΒκαι της Αστυνομίας το βράδυ της Τρίτης στην εθνική όδό στην Νότια Πιερία κοντά στην Λεπτοκαρυά, όταν ένας άντρας μετέφερε την ετοιμόγεννη γυναίκα του με το αυτοκίνητό του, με κατεύθυνση το μαιευτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Το μωρό όμως… βιάζονταν να γεννηθεί, πριν να φτάσουν στο νοσοκομείο. Ο σύζυγος αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, διασώστες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ξεγέννησαν την γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ξεγέννησε τη γυναίκα «με το που αντικρίσαμε την πρώτη εικόνα καταλάβαμε ότι έχει αρχίσει ο τοκετός».

«Στην εκπαίδευσή μας συμπεριλαμβάνονται και τέτοια περιστατικά. Όταν ολοκληρώθηκε ο τοκετός, το παιδί βγήκε μαζί με τον αμνιακό σάκο, όπου χρειάστηκε να τον ανοίξουμε εμείς ώστε να μπορέσει να πάρει αναπνοή το βρέφος και στη συνέχεια κάναμε ανάνηψη στο βρέφος. Επικρατούσε μία κατάσταση σύγχυσης εδώ, ο πατέρας δεν ήξερε πως να βοηθήσει», πρόσθεσε ο κ. Τηλέμαχος Πάνου.

Το μωρό, που γεννήθηκε στον 7,5 μήνα της κύησης, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Λιτοχωρίου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι πρόωρο.

Όπως, πάντως επισημαίνουν οι διασώστες, το ίδιο πρωί το ίδιο ασθενοφόρο είχε πάθει λάστιχο.

«Πρέπει να μας βοηθήσει η Πολιτεία, δεν γίνεται να επιχειρούμε έτσι σε τόσο δύσκολα περιστατικά», λένε οι διασώστες, βγάζοντας κραυγή αγωνίας.Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ