To ΚΑΣ περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη – Τι λέει ο ιδιοκτήτης

Σε μια μάλλον συμβιβαστική λύση για το ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου 5, στου Μακρυγιάννη κατέληξε αργά τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Συγκεκριμένα το ΚΑΣ αποφάσισε να αποδεχθεί τη σύνδεση του κτιρίου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, επιφυλάσσεται όμως να εκφράσει συνολική άποψη επί του θέματος μετά την Ολομέλεια του ΣτΕ στις 10 Μαΐου, όπου θα εξεταστεί η νομιμότητα της οικοδομικής άδειας του κτιρίου.

Το θέμα εξετάστηκε για δεύτερη φορά στο ΚΑΣ μετά από καταγγελίες που αφορούσαν στο ύψος του κτιρίου και τη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν δεκάδες εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που διατηρεί η εταιρεία στην Αθήνα.

“Εμείς εκτελέσαμε κατά γράμμα τη νόμιμη άδεια που πήραμε” υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Μιχάλης Ευμορφίδης, σημειώνοντας πως και οι τρεις πολεοδομικοί έλεγχοι που σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό.

“Το κτίριο έχει χτιστεί με χρήματά μας, όχι με δάνεια” σημείωσε ο ίδιος και επισήμανε τη μεγάλη οικονομική βλάβη που έχει υποστεί η επιχείρησή του από τη διακοπή των εργασιών. Το ξενοδοχείο είναι χωρητικότητας 97 κλινών και έχουν ήδη προσληφθεί 60 άτομα, από τα συνολικά 100 που προβλέπεται να απασχοληθούν.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ