Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Eξαρχείων – Τι κατήγγειλαν στον Realfm 97,8

«Έχει εκτροχιαστεί, έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Έχει χαθεί ο έλεγχος από τον χώρο των Εξαρχείων. Όλοι πίστευαν, ο καθένας από την πλευρά του ότι μπορεί να είναι ο ρυθμιστής μίας κατάστασης. Αλλά και αυτοί που πίστευαν ότι μπορούν να ρυθμίσουν μία κατάσταση, απέτυχαν στην προσπάθειά τους», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή η κ. Ελένη, κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων.

«Υπάρχει η είσοδος ποινικών στην περιοχή . Παλιά, η Βαλτετσίου ήταν ο δρόμος της αγρυπνίας, τώρα έχει γίνει η Δερβενίων ο δρόμος της αγρύπνιας. Στη Δερβενίων, από το μεσημέρι και μετά πωλούνται απροκάλυπτα ναρκωτικές ουσίες. Περνούν οι κάτοικοι και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί, δεν αισθάνεται κανένας καμία συστολή γιατί ξέρουν ότι φοβόμαστε και δεν έχουμε από πουθενά στήριξη. Μας λένε θρασύτατα πολλές φορές φώναξε την αστυνομία, ξέρουν πολύ καλά γιατί το λένε. Εάν απαντήσω ότι ναι, θα φωνάξω, θα κριθώ για το αυτονόητο ως ακραίων απόψεων πολίτης», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν έχουν κάλυψη οι ποινικοί, η κ. Ελένη απάντησε πως «μπορεί να έχουν κάλυψη. Πιστεύω ότι κάποια άτομα, εγκλωβισμένα μέσα στην ιδεοληψία τους, προκειμένου να μπει η αστυνομία να καθαρίσει την περιοχή, ενδεχομένως να δείχνουν κάποια ανεκτικότητα στο ποινικό αδίκημα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «υπάρχουν αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους κατοίκους αλλά είναι οι διάφοροι εισαγόμενοι, 3, 4, 5 ετών που έρχονται να εκφράσουν την ”επαναστατική τους διάθεση” και να φύγουν. Έρχονται από άλλες περιοχές γιατί έχει πέσει το σύνθημα ότι στα Εξάρχεια τα πάντα επιτρέπονται. Αυτό το ακούει κανείς πολύ συχνά τα βράδια, όταν τους γίνεται παρατήρηση. Έρχονται από άλλες περιοχές για να μας επιβάλλουν έναν τρόπο ζωής με τον οποίο δεν συμφωνούμε».

Τέλος, η κ. Ελένη εκτίμησε ότι για να λυθεί το πρόβλημα των Εξαρχείων «χρειάζεται μεγάλος προγραμματισμός, να υπάρξει οργάνωση, συνέπεια, μέθοδος και όχι καταστολή . Η μεγάλη ευθύνη του δήμου είναι να συνεργαστεί και να απαιτήσει να συνεργαστεί στενά με την κεντρική εξουσία γιατί μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ