Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Realfm: Η Δικαιοσύνη είναι το οχυρό της Δημοκρατίας και πρέπει να γίνει πεποίθηση όλων μας

«Η υπόθεση Novartis είναι μία από τις πολλές υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη. Δεν μπορούν όμως τα πολιτικά πρόσωπα ή τα κόμματα να λένε ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο στο οποίο, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν οι δικαστικοί λειτουργοί. Αυτή η έκφραση και μόνο αλώνει το οχυρό της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη. Τι θα πει ο Έλληνας πολίτης όταν ακούει αυτές τις δηλώσεις, ποια είναι η εμπιστοσύνη του;», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως «όταν βγαίνει μία απόφαση που ευνοεί κάποιους, αρχίζουμε και εγκωμιάζουμε τους δικαστικούς λειτουργούς. Όταν η δικαιοσύνη βγάζει μία απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων, τη χλευάζουμε, καταφερόμαστε εναντίον της, να λέμε ότι η δικαιοσύνη άγεται και φέρεται. Όταν φυτεύουμε το σπέρμα δυσπιστίας στον Έλληνα πολίτη, αμέσως αλώθηκε η Δημοκρατία. Η δικαιοσύνη είναι το οχυρό της Δημοκρατίας και πρέπει να γίνει πεποίθηση όλων μας».

«Οι Εισαγγελείς έχουμε δώσει όρκο τιμής και έχουμε κάνει σημαία μας την πάταξη της διαφθοράς. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, από όποια πλευρά και αν κινούνται πολιτικά. Αν μπούμε στη διαδικασία της αυτεπάγγελτης δίωξης του καθενός, πολύ φοβάμαι ότι θα εμπλακούμε άθελά μας σε κάποιο παιχνίδι το οποίο θα μας στιγματίσει. Δυστυχώς, ορισμένες φορές είναι σαν να είμαστε σε μειονεκτική θέση. Το σκεπτικό μας είναι ότι δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε κάθε δήλωση πολιτικού», πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης, του αυτοελέγχου και της διαγραφής των συναδέλφων. Όσα κρούσματα συνέβησαν στο παρελθόν, όσοι έχουν υποπέσει σε σοβαρά ποινικά αδικήματα , έχουν καθαιρεθεί από το Σώμα. Κάνουμε τη δουλειά μας, δεν φοβόμαστε κανέναν, πασχίζουμε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και αυτό οφείλουμε να το εμπεδώσουμε στον ελληνικό λαό και όχι τη δυσπιστία που συνειδητά ή ασυνείδητα προσπαθούν κάποιοι να εμφυσήσουν στο πνεύμα του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ