Η κακοκαιρία “χτυπά” ξανά την Κρήτη – Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και πλημμυρισμένες γέφυρες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από το βράδυ της Παρασκευής στην Κρήτη και έχουν προκαλέσει καθιζήσεις, κατολισθήσεις και κλείσιμο δρόμων.Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.-Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη-Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα-Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο-Από Τέρτσα προς ΜύρτοΕπίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Ο Αναποδάρης ποταμός έχει υπερχειλίσει και η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έκλεισε τη γέφυρα στην Καλυβιανή, ενώ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν φερτά υλικά και πέτρες.Κλειστός ο δρόμος από Καλύβια προς Μεσοχωριό και από Λιγόρτυνος προς Μεσοχωριό στο Κεφαλάδω.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επι ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται». Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Πηγή: e-kriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ