Η επιστολή παραίτησης του κεντρικού ερευνητή της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος για την υπόθεση Πετσίτη

Την επιστολή παραίτησης του πρώην κεντρικού ερευνητή της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που υπέβαλλε στην πρόεδρο της Αρχής Άννα Ζαϊρη, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα ”τα Νέα”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε αυτό, ο παραιτηθείς κεντρικός ερευνητής είχε στοχεύσει σε ύποπτες επενδύσεις και μεταφορές κεφαλαίων από Βενεζουέλα στην Ελλάδα .

«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνας μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε»,τονίζει στην εν λόγω επιστολή παραίτησης ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, τα όσα αναφέρει για ” αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή”, αφορούν δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω υποκαταστημάτων δύο ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ορισμένα από τα ακίνητα που αγοράστηκαν είναι στην Αττική αλλά και σε νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το ποσό που δαπανήθηκε ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ