Διακόπηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γιώργου Αντωνόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της “μαφίας” των φυλακών. 

Το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο, μετά την παραίτηση του δικηγόρου που τον εκπροσωπούσε Θεόδωρου Παναγόπουλου, και προκειμένου ο ίδιος να δηλώσει αν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του τον Νοέμβριο του 2014 και με ποιον συνήγορο.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο ο Γιώργος Αντωνόπουλος είπε ότι θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή και πως διορίζει ως νομικούς του παραστάτες τους Αλέξη Κούγια και Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Οι δικηγόροι του στη συνέχεια ζήτησαν αναβολή ώστε να ενημερωθούν και επί της ογκωδέστατης δικογραφίας που αφορά στη μαφία των φυλακών λόγω συνάφειας των δύο υποθέσεων.

Αντίθετα, η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου( κατηγορία την οποία αρνήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου) δια του συνηγόρου του Τ. Μιχαλόλια ζήτησε διακοπή. Όπως σημείωσε ο κ. Μιχαλόλιας, ο εντολέας του μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την μαφία των φυλακών έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι δικαστές τελικώς αποφάσισαν τη διακοπή της δίκης για τις 11 Απριλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ