”Μαφία των φυλακών”: Οι συνομιλίες που ”έκαψαν” γνωστούς δικηγόρους

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της ”μαφίας του Κορυδαλλού” οδηγούνται σήμερα ένας 65χρονος δικηγόρος και μία 45χρονη συνάδελφος του, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από ένταλμα της αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στη συμμορία.

Όπως αναφέρει η ”εφημερίδα των συντακτών”, ο 65χρονος δικηγόρος Γ.Α, το Νοέμβριο του 2014 έπεσε θύμα του φερόμενου ως αρχηγού της ”μαφίας” του Αλβανού κακοποιού Κ. Λ., όταν μετά από εντολή του Αριστείδη Φλώρου, του έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δίωξη σε βάρος του δικηγόρου βασίζεται κυρίως στις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Κ.Λ. από τις οποίες προκύπτουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο δικηγόρος έδινε σημαντικά χρηματικά ποσά στον Κ.Λ., του έβρισκε δικηγόρους και του έδινε οδηγίες για όσα έπρεπε να καταθέσει στην εν εξελίξει δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όσο αφορά την 45χρονη δικηγόρο, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να είχε τακτικές επικοινωνίες με τον έγκλειστο Αλβανό αρχηγό της ”μαφίας”.

Μάλιστα, οι συνομιλίες καταγράφηκαν νόμιμα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα εντάλματα σύλληψης, καθώς, εκτός από τους δύο δικηγόρους, φαίνεται να εμπλέκονται σε ρόλο διαμεσολαβητή και άλλα ονόματα γνωστών δικηγόρων της Αθήνας.

Σε μία από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Κ.Λ. φέρεται να λέει στον δικηγόρο: «όχι, δεν σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις, εσύ το έκανες το δικό σου… και μπαμπάς μου να ήσουν και αδερφός μου να ήσουν, δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Σου χρωστάω…».

Σε άλλη συνομιλία ζητά από τον Γ.Α να βρει δικηγόρο του Πειραιά για να αναλάβει μέλος της συμμορίας. Συγκεκριμένα του λέει: «Της π@@@@@@ς το κάγκελο έγινε… Θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραιάς (σσ. του Πειραιά)… Να είναι όμως πολύ καλός, γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (σσ. δράστης της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και του συνεργού του, Μπάκο, που δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού) δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο δικηγόρος του απαντά ότι θα κοιτάξει να βρει κάποιον.

Στις 23 Ιανουαρίου, αφού ζητά από συνεργό να του καταθέσει χρήματα, τηλεφωνεί στον δικηγόρο για να επιβεβαιώσει το ποσόν : «Έλα αδερφούλη μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;», ρωτά. «Ε, δεν θυμάμαι… έξι ή επτά», απαντά ο δικηγόρος.

Πηγή: εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ