”Λουκέτο” σε γνωστό εστιατόριο των Χανίων λόγω φοροδιαφυγής

Με τσουχτερό πρόστιμο και την επιβολή λουκέτου στην επιχείρησή του για 48 ώρες ήρθε αντιμέτωπος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη των Χανίων, ο οποίος κατά τον έλεγχο του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανήμερα της εθνικής επετείου εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει.

Ενδεικτική της αδυναμίας των καταστηματαρχών να φανούν συνεπείς στην υψηλή φορολόγηση που τους επιβάλλεται, χαρακτηρίζει τη μη έκδοση αποδείξεων από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων.

«Ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Φυσικά ως Σωματείο δεν είμαστε υπέρ της παραβατικότητας όμως κατανοούμε απόλυτα το συνάδελφο διότι με τέτοια φορολόγηση που φτάνει το 70% δε μπορείς να ανταπεξέλθεις.» αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Χανίων, Άννα Σαματά.

Η σφράγιση της επιχείρησης έγινε προειδοποιητικά και από αύριο, όπως ενημερώνει την πελατεία του ο ιδιοκτήτης, θα λειτουργήσει κανονικά.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων αναζητά λύση εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν και στο θέμα του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων που πρόσφατα τροποποιήθηκε χωρίς όμως να υιοθετούνται από το δήμο οι αλλαγές που είχαν προτείνει οι επιχειρηματίες.

«Ζητάμε να είναι ισότιμος και δίκαιος .Δε γίνεται σε κάποιες οδούς που υπάρχουν καταστήματα εστίασης ξαφνικά να λέμε ότι είναι εμπορικοί δρόμοι, όπως είναι η Κονδυλάκη.» τονίζει η κ. Σαματά.

Στην επόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εστίασης αναμένεται να διαμορφωθεί το πλαίσιο των προτάσεων του κλάδου για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων.Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ