Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος στην Ιεράπετρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Η περιοχή αυτή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες, γεγονός που δυσχεραίνει περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει επεκταθεί, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφή. Στο σημείο επιχειρούν δέκα οχήματα με 20 πυροσβέστες και 2 τμήματα πεζοπόρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή κατάφυτη από πεύκα και χαμηλή δασική βλάστηση με αποτέλεσμα η καύση των πεύκων και η εκτίναξη των κουκουναριών σε μεγάλη απόσταση να δημιουργεί μικρές εστίες, κάτι το οποίο δυσκολεύει την κατάσβεση. Σημειώνεται επίσης, ότι την ώρα της εκδήλωσης φυσούσαν θυελλώδης άνεμοι και κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 7 έως 8 Μποφόρ.

Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ