Πάνω από ένας τόνος ακατάλληλα όστρακα θα κατέληγαν στο πιάτο μας

Χίλια διακόσια πενήντα τρία κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, την Κυριακή το πρωί, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη και ένας 60χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά εξήντα έναν σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων πενήντα τριών κιλών, εκ των οποίων οκτακόσια εξήντα κιλά ήτοι σαράντα τρεις σάκοι, υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Πηγή: e-evros.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ