Η αντίδραση των κατοίκων για τις ποινικές διώξεις στο Μάτι – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κατοίκων για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οκτώ μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι «γνωρίζαμε ότι αυτό που θα έφευγε από τον Εισαγγελέα θα ήταν πλημμελήματα, το άγχος μας ήταν να δούμε όλα τα ονόματα που θέλαμε μέσα στη λίστα. Εντύπωση προκαλεί ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνεται το όνομα της εντεταλμένης πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, η οποία ακουγόταν πάρα πολύ εκείνες τις μέρες, της κ. Τσούπρα».

«Δεν περιμέναμε να δούμε πολιτικά πρόσωπα, ξέρουμε τι μας γίνεται. Ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι και θα το παίξουμε και εμείς καλά», πρόσθεσε η κ. Κατερίνα.

Απευθυνόμενη στην Περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε ότι «ας μη χρησιμοποιεί την ιδιότητά της ως γυναίκα γιατί είναι προσβολή για όλες τις γυναίκες. Εκείνη την ημέρα ήμουν εδώ, και ως γυναίκα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Γύρισα από την Ραφήνα, έσωσα τα παιδιά μου τα οποία έβλεπαν την Κινέτα να καίγεται, προσπάθησα να υπερασπιστώ το σπίτι μου , έκανα αυτό που έπρεπε για την κοινότητά μου . Παρόλ’ αυτά, 7 μήνες μετά, κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι τι δεν έκανα καλά».

«Μπορεί να με ικανοποιούν οι διώξεις και η δικαιοσύνη, δεν με ικανοποιεί καθόλου να βλέπω συνεχώς τις ευθύνες να επιρρίπτονται αλλού, να επιρρίπτονται στα προηγούμενα έτη και στο τέλος αυτοί που έχουν την ευθύνη να τα αλλάξουν όλα ζητώντας τη ψήφο μας, να μην κάνουν τίποτα», τόνισε από την πλευρά του νεαρός κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ωστόσο ότι η πολιτεία όλο αυτό το διάστημα τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ