Και η βραχυχρόνια μίσθωση κρύβει την θέα προς… την Ακρόπολη – ΦΩΤΟ

Σε κάθε στενό γύρω από την Ακρόπολη επεκτείνεται το… δικαίωμα στη θέα προς τον Ιερό Βράχο. Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε µε τα πολυώροφα ξενοδοχεία, κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρμοδίους επανέλεγχο για άλλες, μικρότερες οικοδομές που βρίσκονται υπό ανέγερση. Ενδεικτικό είναι το περιεχόμενο αίτησης που υπέβαλαν στον Δήμο Αθηναίων οι ιδιοκτήτες πολυκατοικίας, η οποία έχει είσοδο και πρόσωπο στην οδό Βεΐκου.

Η αίτηση απευθύνεται στη Διεύθυνση Δόμησης του δήμου και στον προϊστάμενό της, Ευάγγελο Γαβριελάτο. Έχει παραληφθεί από το Πρωτόκολλο την περασμένη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και φέρει την υπογραφή της εκπροσώπου των ιδιοκτητών, η οποία είναι και η ίδια ιδιοκτήτρια διαμερίσματος.

Με την αίτηση, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας µας, η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ζητά από τη Διεύθυνση Δόμησης να προβεί «σε επανέλεγχο της µε αριθμό 238/2018 οικοδομικής αδείας, ως προς όλα τα σημεία της και ιδιαίτερα το ύψος και τη θεμελίωσή της». Με βάση αυτήν την άδεια έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται πολυκατοικία σε ένα στενό που βρίσκεται ανάμεσα στη Βεΐκου και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το «Έθνος», οι οικοδομικές εργασίες βρίσκονται ακριβώς στο σημείο εκείνο που κρύβουν τη θέα προς τον Βράχο της Ακρόπολης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη από ψηλό όροφο και αυτό σημαίνει ότι η οικοδομή βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Μικρά διαμερίσματα Αυτό που ένα έμπειρο µάτι καταλαβαίνει, πάντως, είναι ότι η συγκεκριμένη νέα πολυκατοικία δεν έχει σχεδιαστεί µε τον κλασικό τρόπο. ∆εν είναι δηλαδή χωρισμένη σε δυάρια, τριάρια, τεσσάρια και γκαρσονιέρες, όπως γινόταν παλιά, προκειμένου να καλύπτονται οι διαφορετικές ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας, ενός νέου ζευγαριού ή ενός φοιτητή.

Ο τρόπος µε τον οποίο χτίζονται τα χωρίσματα και τα μπαλκόνια δείχνει ότι όλα τα διαμερίσματα είναι μικρού μεγέθους και ίσα μεταξύ τους, σχεδιασμός που παραπέμπει ευθέως σε κατοικίες που μισθώνονται µε το σύστημα Airbnb. Οι κατοικίες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, θα έχουν όλες θέα προς την Ακρόπολη και αυτό θα επιτρέπει στον διαχειριστή τους να εισπράττει πολύ αυξημένο αντίτιμο για κάθε βραδιά. Όπως αναφέρεται και στην αίτηση, η οικοδομή ανεγείρεται σε ένα πολύ στενό δρομάκι και μέσα σε ένα πολύ μικρό οικόπεδο 110 τετραγωνικών μέτρων: «Επειδή σαν όμοροι ιδιοκτήτες έχουμε προφανές έννομο συµφέρον και γιατί µας κόβει τη θέα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή για την οποία έχουμε κάνει διαμαρτυρία και έχουμε υπογράψει και το σχετικό ψήφισμα, που δόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς και στον δήμο, ζητούμε να προβείτε σε επανέλεγχο» γράφουν χαρακτηριστικά.

Το ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται είναι αυτό που αφορούσε το δεκαώροφο ξενοδοχείο που έχει ήδη ανεγερθεί στην ίδια περιοχή µε τέσσερις ορόφους περισσότερους από τα διπλανά κτίρια, αλλά και άλλο εννιαώροφο που έλαβε άδεια και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θόρυβο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν τα όρια ως προς το ύψος αλλά και τις συγκεκριμένες οικοδομές που αξιοποίησαν τα παραθυράκια των νόμων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ