Σάλος στην Ημαθία με τους… αδειούχους χρυσοθήρες

Χρυσοθήρες με άδεια… και ακολουθώντας το γράμμα του νόμου αναζητούν θαμμένο θησαυρό στα δάση της Καστανιάς Ημαθίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Έθνος”.

Κόντρα στη συνήθη πρακτική των παράνομων νυχτερινών εσκαφών στα …Ελντοράντο της Βόρειας Ελλάδας, με τους φακούς να φωτίζουν μυστικούς χάρτες και τσιλιαδόρους να καραδοκούν υπό το φόβο της Αστυνομίας, δύο Θεσσαλονικείς κατέθεσαν έγγραφο αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία Ημαθίας, ζητώντας την άδεια να σκάψουν νόμιμα και υπό την επίβλεψη των δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών.

Ο Ν και ο Π, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, συνόδευσαν την αίτηση με ορθοφωτοχάρτη, που δίνει τις συντενταγμένες μίας έκτασης 1.350τμ. , στη θέση ”Δάσος Κοινόν”, που ανήκει στην τοπική κοινότητα Καστανιάς. Μέσα σε αυτήν την περιοχή θα σκάψουν σε μία έκταση εμβαδού 10τμ, χωρίς να την υποδεικνύουν και χωρίς να δηλώνουν το είδος του θησαυρού που αναζητούν.

Η έρευνα θα γίνει σε μέρα που θα αποφασιστεί υπό την επίβλεψη υπαλλήλων του δήμου Βέροιας, ενώ οι δύο αιτούντες θα καταβάλουν εγγυητική επιστολή ύψους 1.000 ευρώ για την αποκατάσταση του χώρου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ