Συγκλονιστική περιγραφή για την οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή από τον διοικητή της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργου Τσικαλά, αναφορικά με τις έρευνες για τα τέσσερα άτομα που αγνοούνταν από το Σάββατο το βράδυ και εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στον Γεροπόταμο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που όργωναν όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

“Σήμερα, ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας”, είπε ο κ. Τσικαλάς. Ο διοικητής σημείωσε, επίσης, ότι η λακκούβα όπου εντοπίστηκε το όχημα, είχε τρία μέτρα βάθος. Αναφορικά με το αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Τσικαλάς σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εκεί από την αρχή και να μην μετακινήθηκε. Και οι τέσσερις βρέθηκαν στις θέσεις τους… «Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» ανέφερε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης και εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού.

«Είχε πέσει η στάθμη του νερού και φάνηκε η οροφή του αυτοκινήτου» είπε ο κ. Λαγουδάκης. Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σορούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ” συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ