Ανάληψη ευθύνης για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε Γαλάτσι, Καισαριανή και Περιστέρι

Την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών, ασφαλιστική εταιρεία και στο Ειρηνοδικείο ανέλαβε αναρχική ομάδα, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρόκειται για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε Γαλάτσι, Καισαριανή και Περιστέρι, στις 8 και 15 Φεβρουαρίου. Την ευθύνη ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Συνομοσπονδία FAI-IRF και συγκεκριμένα ο Πυρήνας “ΣΠΥΡΟΣ ΔΡΑΒΙΛΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ”.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε από την αναρχική ομάδα, έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης σε έναν από τους ληστείες του Διστόμου, τον Σπύρο Χριστοδούλου, ο οποίος από τις 14 Ιανουαρίου κάνει απεργία πείνας με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του.

Ο Χριστοδούλου είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2015, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Μαζί του συνελήφθη ο αναζητούμενος Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας από τους “ληστές με τα μαύρα”, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας, το όνομα του οποίου πήρε ο πυρήνας που προέβη στις εμπρηστικές επιθέσεις, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ