Κατέρρευσε ψευδοροφή στο νοσοκομείο Κιλκίς – ΦΩΤΟ

Υπό κατάρρευση καταγγέλλουν ότι βρίσκεται το νοσοκομείο Κιλκίς μετά και το νέο περιστατικό που σημειώθηκε σε θάλαμο ασθενούς. Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, σε τμήμα της Α’ πτέρυγας, που έχει κατασκευαστεί το 1937 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Μάλιστα, στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο ασθενών και σε διάδρομο διπλανής κλινικής. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

Το σωματείο υποστηρίζει, επιπλέον, πως εδώ και δύο χρόνια «υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, η οποία συμπεραίνει ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο και προτείνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση».

Επίσης, τονίζουν πως «εδώ και χρόνια έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί το πιστοποιητικό πυροπροστασίας για όλα τα κτίρια του Νοσοκομείου Κιλκίς, οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, μεγάλα τμήματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης,δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες, ενώ δεν υπάρχει ιατρός εργασίας».

Παράλληλα , επισημαίνουν ότι «η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχουν μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ