Κύμα αλληλεγγύης για τη μαθήτρια που διάβαζε στο πεζοδρόμιο γιατί είχαν κόψει το ρεύμα στο σπίτι

Την αλληλεγγύη και την αγάπη του κόσμου δέχθηκε μία άπορη οικογένεια από την Αγριά Βόλου, που είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη κόρη τους, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να υποχρεώνεται να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου.

Την καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έκανε ο πρώην Αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Ζάχος, που σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως ενός στύλου.

Η συγκλονιστική ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Θεσσαλία και δεκάδες άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια, ακόμη και ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό.

Το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, που έχει άλλα δύο κοριτσάκια (ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο), επανασυνδέθηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές.

Παρέμβαση έγινε και από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου, που ανέλαβε να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει.Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς, Χαράλαμπος Ζάχος, ο οποίος ανέδειξε το θέμα όταν αντίκρισε το κοριτσάκι που διάβαζε στο πεζοδρόμιο, μίλησε στον ΑΝΤ1:

σχολίασε κι εσύ