Συντετριμμένος στην κηδεία του πατέρα του ο Γιώργος Λάνθιμος – ΦΩΤΟ

Τελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία του πατέρα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, Αντώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Τον Αντώνη Λάνθιμο “αποχαιρέτισε” ο γιος του, σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, συγγενείς, φίλοι και πολλοί συνάδελφοι από το χώρο του αθλητισμού.

Το νεκροταφείο του Βύρωνα “πλημμύρισε” από στεφάνια και λουλούδια, ενώ τον Γιώργο Λάνθιμο συνόδευε η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεών του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα. Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε στην εθνική ανδρών, Φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. Επί των ημερών του το Παγκράτι τερμάτισε τρεις φορές στην πρώτη τριάδα της Α’ Εθνικής, πρόγονο της Basket League. Αν και προσπάθησε να βάλει και το γιο του σε αυτό το μονοπάτι, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού τον Γιώργο Λάνθιμο τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Ωστόσο ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε μέρος σε τρεις αγώνες της Α1 στο ξεκίνημα της σεζόν 1991/92 ως έφηβος, όταν οι Έλληνες παίκτες έκαναν απεργία ζητώντας από την Πολιτεία να αναγνωριστεί το μπάσκετ ως επαγγελματικό.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ