• Δείτε που θα έχει μπλόκα αγροτών σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

  8:52 πμ, Δευτέρα 28 Ιάν 2019 8:52 πμ, Δευτέρα 28 Ιάν 2019

  Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας. Ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου "Μπακόπουλος - Ντρίνιας" απεύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 28 Γενάρη, στις 12.00 το μεσημέρι στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα.

  Στο κάλεσμά του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

  «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

  Είναι ο δικός μας μονόδρομος που έχει φέρει αποτελέσματα και μας έδωσε ανάσες από τις πολιτικές Κυβερνήσεων και ΚΑΠ.

  Έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα παρεμβάσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, του Συλλόγου μας με περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες για διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων από την Κυβέρνηση. Με την πάλη μας οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούμε την ικανοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, την συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας, την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού. Διεκδικούμε:

  -Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

  -Στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και αναποτελεσματικής δακοκτονίας.

  -Στους παραγωγούς λεμονιού - εσπεριδοειδών, που από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων δεν μπορούν να διαθέσουν τα λεμόνια ούτε κάτω του κόστους παραγωγής τους.

  -Στους κτηνοτρόφους με την μεγάλη πτώση της τιμής στο γάλα από τις αθρόες εισαγωγές και την ασυδοσία των εμποροβιομήχανων.

  -Έγκαιρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών απ’ όλες τις αιτίες

  -Εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης στη κορινθιακή σταφίδα.

  -Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ

  -Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

  -Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.

  -Κατάργηση των περικοπών στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις.

  -Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των αγροτικών συντάξεων.

  -Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο και ακατάσχετο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  -Καμία κατάσχεση σπιτιού ή χωραφιού για «κόκκινα δάνεια» μέχρι 300 .000 ευρώ.

  -Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.

  Μπλόκο και στην Ιόνια Οδό

  Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν μπλόκο στον κόμβο Χαλίκι «Είσοδος Ιόνιας Οδού.

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  «Εκφράστηκε προβληματισμός για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την καταγεγραμμένη απώλεια εισοδήματος κατά 4.9% για το 2018, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση.

  Εκφράστηκε όμως πάνω από όλα αγωνιστική διάθεση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε, να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης, η συμφωνία με την απόφαση-κατεύθυνση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για μαζικά και μαχητικά δυναμικά μπλόκα σε όλη την χώρα.»

  Πηγή: thebest.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα