Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος στα ηνία της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Της Άννας Κανδύλη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αναλαμβάνει την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται μεταξύ των άλλων υποθέσεων, όπως η Novartis, το KEΕΛΠΝΟ.

Ο προκάτοχός του Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Με αυτή διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας ” Η Δημοκρατία”, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία ως εποπτεύων μετείχε και ο ίδιος, δόθηκαν στοιχεία λογαριασμών για πρώην υπουργό από Αμερικανούς τα οποία οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ