Βαριά ποινή σε 60χρονο από το Πλημμελειοδικείο Βόλου- Χτύπησε με τακούνι στο κεφάλι τη σύζυγό του

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, σε έναν 60χρονο που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, χωρίς ελαφρυντικά και χρηματική ικανοποίηση 1.000 €.

Ο άνδρας κατηγορούνταν ότι στις 22 Νοεμβρίου του 2017 επιτέθηκε κατά της συζύγου του, χτυπώντας την στο κεφάλι με ένα γυναικείο παπούτσι, με το τακούνι να της προκαλεί ελαφριά τραύματα. Επίσης ο 60χρονος την έσπρωξε δυνατά πάνω σε τοίχο του σπιτιού όπου διέμεναν, με τη γυναίκα να γεμίζει μώλωπες στο κεφάλι στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος από το χτύπημα στον τοίχο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο Δικαστήριο υποστήριξε πως δεν ήθελε να την ρίξει πάνω στον τοίχο, αλλά έγινε κατά λάθος, αφού η 55χρονη του επιτέθηκε και για να προφυλαχθεί την απώθησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο.

Η σύζυγος του, στην κατάθεση της ανέφερε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 60χρονος τη χτύπησε, καθώς έπεφτε θύμα ξυλοδαρμών εδώ και χρόνια, όμως προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να μην δίνει συνέχεια και να καλύπτει τον άνδρα της. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, αλλά οι δικαστές το απέρριψαν, καταδικάζοντας τον σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Επίσης επιδίκασαν χρηματική ικανοποίηση στην 55χρονη ύψους 1.000€, με τον 60χρονο να ασκεί έφεση και να αφήνεται ελεύθερος.

Πηγή: magnesianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ