Ένας 35χρονος έπιασε τον σταυρό στη Θεσσαλονίκη – Φώναξε “για τη Μακεδονία”

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο περισσότεροι από είκοσι γενναίοι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, κατά την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων που έγινε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο τυχερός που ανέσυρε πρώτος τον Σταυρό ήταν ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης, ο οποίος δήλωσε ότι τον έπιασε “ για τη Μακεδονία”. “ Είναι η 15η φορά που βουτάω, από το 1996 όταν ξεκίνησα, και δεύτερη στο Θερμαϊκό Κόλπο” επισήμανε ο τεχνικός υπολογιστών από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος ευχήθηκε υγεία σε όλους.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, εκτός από υγεία και ευτυχία, ευχήθηκε “ το ιδιαίτερο Φως των Θεοφανίων να λάμψει κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, να κοσμήσει τις καρδιές μας με αγάπη, αλληλεγγύη, δύναμη για να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς”. “ Ιδιαίτερα εδώ, από τη Μακεδονία μας και τη Θράκη” πρόσθεσε η ίδια “ να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αδελφοσύνης. Οι πολιτικές μας πράξεις να πορεύονται πάντα με γνώμονα να υπηρετούν τον άνθρωπο και την αγάπη”.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης αφού επισήμανε ότι η σημερινή μέρα επιβεβαιώνει ότι “ Ελληνισμός και Χριστιανοσύνη πάνε μαζί”, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή φώτιση, ώστε “ οι επόμενες μέρες που θα συναντήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στην πατρίδα να είναι καλύτερες για μας και τα παιδιά μας”. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε “ εθνικά επιζήμια”, συμπληρώνοντας ότι όσοι “ σκοπεύουν να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων με βάση αυτό το σημαντικό εθνικό ζήτημα είναι βαθιά γελασμένοι και βαθιά νυχτωμένοι”.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχήθηκε “ καλή φώτιση” στην κυβέρνηση και την κάλεσε “ να καταλάβει επιτέλους το λάθος της, να σταματήσει να επιμένει σ’ αυτό” και “ να μην κυρώσει την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών”. Μία Συμφωνία που, όπως είπε, θα δημιουργήσει “ τεράστια προβλήματα στη σταθερότητα τόσο της χώρας μας όσο και της ευρύτερης περιοχής”. Ευχήθηκε δε με αφορμή το σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους “ για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση και να την οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι”.

Την ευχή το 2019 να είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του Αγιασμού των υδάτων για τη χώρα μας.

Για μία “ δύσκολη χρονιά που αρχίζει” έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ευχόμενος “ να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο και τον πιο φωτισμένο εαυτό μας”, ενώ καλύτερες μέρες για τη Θεσσαλονίκη, τους Έλληνες και την Ελλάδα, ευχήθηκε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νωρίτερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (επί της Λεωφόρου Νίκης, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας). Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ