Επί 40 μέρες στα “αζήτητα” του νοσοκομείου Βόλου η σορός ηλικιωμένου

Στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου για σαράντα και πλέον ημέρες, βρίσκεται η σορός ενός 87χρονου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους συγγενείς (δεν υπάρχουν συγγενείς κοντινού βαθμού), δεν δέχεται, να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδα magnesianews.gr, η σορός του παραμένει στο ψυγείο του Νοσοκομείου, μετά τον θάνατό του από εγκεφαλικό, ενώ κανείς από τους συγγενείς του, που ενημερώθηκαν για τον θάνατό του, δεν φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την ταφή του, παρά το γεγονός ότι όσο ο ίδιος βρίσκονταν εν ζωή, λάμβανε σύνταξη και διέθετε στέγη.

Τη λύση φαίνεται να δίνει ο σύλλογος συμπαράστασης κρατουμένων ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ που εκτελεί και έργο ανθρωπιστικής βοήθειας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι:

“Όταν κλήθηκαν από την αστυνομία οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης μας, για να βοηθήσουν οικονομικά, ούτως ώστε να γίνει η προβλεπόμενη νεκροτομή και να οδηγηθεί η σωρός στην Εκκλησία, να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και, στη συνέχεια, να ταφεί στο κοιμητήριο, δήλωσαν αδυναμία… Όταν ενημερώθηκε η τοπική μας Εκκλησία, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνθρωποί της, όπως και ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” που δήλωσε δια του Προέδρου του πως θα αναλάβει μέρος των εξόδων. Τελέσαμε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του και αναμένουμε την σχετική ειδοποίηση από την Ι. Μητρόπολη για να βοηθήσουμε οικονομικά…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ