Μαθητής τραυματίστηκε σε σχολείο του Βύρωνα – Τι απαντά ο δήμαρχος στις καταγγελίες

Απάντηση έδωσε μέσω του Real fm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στην καταγγελία ακροατή για τον τραυματισμό παιδιού στο 8ο δημοτικό σχολείο της περιοχής λόγω της εγκατάλειψης του έργου που πραγματοποιείται στον χώρο και της ύπαρξης υλικών.

«Υπήρξε πράγματι ένας τραυματισμός παιδιού, ο οποίος συνέβη την περασμένη Τετάρτη. Είναι από αυτούς τους τραυματισμούς που μπορεί να συμβούν στο οποιοδήποτε σχολείο. Δεν πρόκειται για τραυματισμό που προήλθε από υλικά που είχε αφήσει στο σημείο ο εργολάβος. Δεν είχα καμία ενημέρωση για το περιστατικό. Ενημερώθηκα την Τρίτη το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο. Το περιστατικό συνέβη την ώρα του ολοήμερου , το μεσημέρι. Έπεσε η μπάλα των παιδιών που έπαιζαν στην αυλή, κατέβηκε τις σκάλες το παιδί για να πάρει την μπάλα και όπως ανέβαινε γλίστρησε και έπεσε στο πλατύσκαλο. Σε όλα τα σχολεία μπορεί να πέσει ένα παιδί. Το παιδί δεν θα έπρεπε να πάει εκεί», δήλωσε ο κ. Κατωπόδης. 

«Υπάρχει σκοπιμότητα.Το μήνυμα (ακροατή) αναφέρεται σε ευθύνη του δήμου που έκανε τα έργα και δεν πήρε τα μέτρα προστασίας που έπρεπε. Συνέβη σε άλλο σημείο της αυλής, δεν μπορεί να έχει σχέση με τα μέτρα προστασίας του δήμου. Το έργο έχει κάποιες δυσκολίες, έχει κάποιες καθυστερήσεις. Είναι όμως περιφραγμένο, δεν υπάρχει θέμα για την ασφάλεια των παιδιών. Και επειδή καθυστερεί το έργο, μας αναφέρθηκε ότι ψάχναμε αυτιά στο προαύλιο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ