Ένταση στο υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο

Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία – εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών αναπληρωτών», σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, που ανακοινώθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο που είναι κλειδωμένο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Κάποιοι προσπάθησαν να ανέβουν τα κάγκελα και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων τους. Επίσης τον διορισμό τουλάχιστον 25.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 μόνιμων διορισμών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας είχε καλέσει τα ΔΣ των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνάντηση στη Βουλή, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το σύστημα των διορισμών.

«Απαιτούμε από τον υπουργό Παιδείας να συναντήσει τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στο υπουργείο Παιδείας, όχι να κρύβεται σε κλειστές συναντήσεις στη Βουλή μακριά από τους εργαζόμενους», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως οι περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης «είναι στην πράξη προαναγγελία απολύσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ