Δεκάδες φοιτητές χωρίς… εστία λόγω Airbnb

Τουλάχιστον 200 φοιτητές βρέθηκαν εκτός φοιτητικών εστιών στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ” Ελεύθερος Τύπος”, ενώ στο ΑΠΘ έμειναν εκτός στέγασης 170 φοιτητές, 148 από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από το ΤΕΙ Κρήτης 154.

Η κατανομή δωματίων έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου 20 μέρες, με τους φοιτητές να έχουν κάνει ήδη συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αρκετοί φοιτητές που έχουν αποκλειστεί φιλοξενούνται στα δωμάτια οικοτρόφων έως ότου βρεθεί μία λύση, ενώ οι άλλοι έχουν επιστρέψει στον τόπο διαμονής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό όμως φέτος ο αριθμός ήταν αρκετά υψηλότερος, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση λύσης από την πλευρά της κυβέρνησης για επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με πηγές από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στις ελλιπείς υποδομές και την οικονομική κρίση, προστέθηκε και το Airbnb. Μέχρι πρότινος πολλοί δικαιούχοι αν και πληρούσαν τα κριτήρια, δεν έκαναν αίτηση για να πάρουν δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες και επέλεγαν λύσεις όπως η συγκατοίκηση. Η έλευση του Airbnb όμως και οι διαστάσεις που έχει λάβει σε μεγάλες πόλεις – που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών , έχει αλλάξει τα δεδομένα εκτοξεύοντας τα ενοίκια με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις, όχι όμως και η διαθεσιμότητα στις εστίες.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ