“Αστακός” η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει για άλλη μια χρονιά η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα η για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που λαμβάνονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον ΑΝΤ1: Τα επεισόδια αμαυρώνουν τη μνήμη του παιδιού μου – ΒΙΝΤΕΟ

Για τον χαμό του παιδιού της πριν από 10 χρόνια αλλά και τις «ταμπέλες» που του έχουν κολλήσει καθώς και για τα συναισθήματά της για τον αστυνομικό που του αφαίρεσε τη ζωή, μιλά η μητέρα τουΑλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε η κυρία Τσαλικιάν, “δοκιμασία για μια μητέρα είναι τεράστια, είναι κάτι που έχει στιγματίσει τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου, είναι μια ψυχική αναπηρία η οποία δεν διαχειρίζεται εύκολα, δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό, τις κουβαλάει πάντα μέσα της.. το παιδί μου δεν ήταν παραβατικό, η παραβατικότητα προέκυψε από την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγοερύμενου Κορκονέα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ