Μπακογιάννης: Ενότητα πάνω και πέρα από τις διαφορές μας

«Μαζί με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου ανατινάχτηκε έστω και στιγμιαία η πόλωση και ο διχασμός» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε πως «η ενότητα είναι το βαθύ νόημα του σημερινού εορτασμού. Και είναι πιο ηχηρό στις μέρες μας, ίσως από ποτέ».

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία αλλά και τον αντίκτυπο της ενωτικής αυτής επιχείρησης εκτιμώντας πως «..στην ενωτική αυτή προσπάθεια χρειάζεται αγώνας για να δώσουμε και πάλι νόημα σε αυτή την τόσο απλή λέξη, αλλά καθόλου δεδομένη. Να αποδεχθούμε ότι αυτή είναι πέρα και πάνω από τις θεμιτές και αναγκαίες διαφορές μας» όπως είπε για να καταλήξει λέγοντας πως «μόνο αν την κατακτήσουμε, θα μπορούμε να διασφαλίσουμε την ελευθερία του ανθρώπου, να προστατέψουμε τον ανοιχτό διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατίας μας. Γιατί η ενότητα δεν ισοπεδώνει. Χτίζει. Χτίζει πάνω στα διαφορετικά θέλω, τα διαφορετικά όνειρα, τις διαφορετικές προσδοκίες και τα διαφορετικά πιστεύω του καθενός και της καθεμιάς. Και όλα αυτά μαζί, συνθέτουν τη δική μας όμορφη και παράξενη πατρίδα..»

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των ομιλητών μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης αλλά και ο εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αποστόλης Καραναστάσης στάθηκαν ιδιαίτερα στα ενωτικά μηνύματα που εκπέμπει ο Γοργοπόταμος ζητώντας αυτά τα μηνύματα να γίνουν περισσότερο έντονα στην καθημερινή πολιτική πρακτική σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να αναδειχθεί ο συμβολισμός του Γοργοποτάμου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ