Το νησί των “γυμναστών” η Χίος

Επιπλέον 111 γυμναστές διαθέτουν οι σχολικές μονάδες της Χίου, όπως αποκάλυψε η  Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, Ευτυχία Βλυσίδου. Όπως είπε μάλιστα, αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να αποσπαστούν και παρότι υπάρχουν κενές θέσεις στην ειδικότητά τους πανελλαδικά.

Η κυρία Βλυσίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αλήθεια” αναφορικά με τις κενές οργανικές θέσεις καθηγητών, έκανε λόγο για πλεονάζον προσωπικό. Τόνισε ότι τα μόνα κενά που έχουν ήδη αποσταλεί από τη Διεύθυνση στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθούν είναι : 3 φιλόλογοι και 1 μαθηματικός στα Ψαρά, 1 φιλόλογος, 2 πλοιάρχοι και 1 χημικός στις Οινούσσες και 2 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ. Ειδική μνεία έκανε στην περίπτωση των γυμναστών όπου για μια ακόμη χρονιά υπάρχει πλεόνασμα 111 και παρά το ότι οι περισσότεροι θέλουν να αποσπαστούν και ενώ υπάρχουν πάνω από 400 κενές θέσεις στην ειδικότητά τους σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει προς το παρόν «φως» από το Υπουργείο.

Πάντως,  τα σχολεία μπορεί να ξεκινήσουν με καθηγητές και βιβλία, όπως επισήμανε, αλλά το «αγκάθι» και της φετινής περιόδου αναμένεται να είναι η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, μιας και οι πιστώσεις έχουν περικοπεί σημαντικά, με την Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας να εκφράζει την άποψη ότι από το Δήμο Χίου θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας και αποκλειστική διάθεσή της για την αντιμετώπιση των λειτουργικών των σχολικών μονάδων.  Δείτε τι είπε Πηγή:alithia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ