Πέθανε η πρώτη μεταπολεμική Σταρ Ελλάς, Νταίζη Μαυράκη – ΦΩΤΟ

Στα 83 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Νταίζη Μαυράκη, η πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο, αλλά και τρίτη Μις Υφήλιος. Ήταν μόλις 17 ετών όταν κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς συγκλονίζοντας με την ομορφιά της.

Η Νταίζη Μαυράκη γεννήθηκε το 1935 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν η νικήτρια των πρώτων μεταπολεμικών καλλιστείων που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το 1952, η οποία τιμήθηκε με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» με το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι». Εκπροσώπησε τη χώρα της σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ στις 29 Ιουλίου του 1952 κατέκτησε την 3η θέση, όταν εκλέχθηκε «β΄επιλαχούσα Μις Υφήλιος» στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Παρότι είχε προτάσεις για σταδιοδρομία ως ηθοποιός του Χόλιγουντ, δεν θέλησε να μείνει μακριά από την πατρίδα της. Τον ίδιο χρόνο πρωταγωνίστησε στην ελληνική ταινία με τίτλο «Νυκτερινή Περιπέτεια» του Άγγελου Τερζάκη, χωρίς όμως να συνεχίσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Σπούδασε ενδυματολογία και σκηνοθεσία στη Βιέννη. Mέχρι τέλους παρέμενε πανέμορφη και δραστήρια, απολαμβάνοντας κάθε καλοκαίρι τα μπάνια της στο Μαράθι κατά την διαμονή της στο σπίτι της στο Ακρωτήρι Χανίων.

Η κηδεία της Μαυράκη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή της, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Η Νταίζη Μαυράκη υπήρξε μακρινή εξαδέλφη και στενή φίλη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πηγή: Βικιπαίδεια, zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ