Καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ: Σπάνε εκκλησίες, δέρνουν γιατρούς και νοσηλευτές

Βανδαλισμό εκκλησιών μέσα στους χώρους νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ μετά τα περιστατικά ξυλοδαρμού γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, “τα φαινόμενα απειλών και ξυλοδαρμού υπαλλήλων των Νοσοκομείων από οποιοδήποτε την ώρα της δουλειάς τους, οι κλοπές, οι βανδαλισμοί, δεν έχουν τέλος. Δεν σέβονται πια ούτε τις εκκλησίες που βρίσκονται εντός του χώρου των Νοσοκομείων. Φοβόμαστε πια ότι σύντομα θα θρηνήσουμε συναδέλφους. Και όμως η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής” και προσθέτει: “Ο κατάλογος με άγριους ξυλοδαρμούς συναδέλφων μακρύς. Άγριο ξύλο έφαγαν γιατροί και νοσηλευτές από ρομά στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Επίσης στο Νοσοκομείο του Άργους το Σάββατο 17/11/2018 έφαγαν ξύλο γιατρός και ένας υπάλληλος Προσωπικό Ασφαλείας από ομάδα ρομά. Δεν σέβονται απολύτως τίποτα”.

Σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων, “άγνωστοι βανδάλισαν το εκκλησάκι που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Άμφισσας. Πέταξαν και έσπασαν εικόνες χωρίς να κλέψουν το παγκάρι. Το εκκλησάκι είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. Στο Νοσοκομείο απόγευμα και νύκτα δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Ούτε φύλακας, ούτε θυρωρός”.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: “Έως πότε εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε έρμαια του κάθε τυχάρπαστου που επισκέπτεται τα Νοσοκομεία; Πότε θα δώσει τη δέουσα προσοχή η κυβέρνηση σε αυτό το μείζον ζήτημα; Κλέβουν, απειλούν, κτυπάνε και φεύγουν ανενόχλητοι. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η βία και η ανομία τείνουν να κυριαρχήσουν στα Νοσοκομεία. Η έλλειψη κονδυλίων έχουν αφήσει χωρίς φύλαξη τις Υγειονομικές Μονάδες. Η αστυνομία απούσα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ