Κραυγή αγωνίας για τα κλουβιά της ντροπής στα Λεχαινά: “Τα χρήματα είναι στον λογαριασμό, κάντε κάτι”

«Τα χρήματα αυτά είναι από το υπερπλεόνασμα και δόθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας για να κάνει κάποια πράγματα. Το να είναι τα χρήματα σε έναν λογαριασμό δεν βοηθάει κάπου, πρέπει να γίνει πράξη αυτή η δέσμευση. Η δική μας κραυγή αγωνίας που είδαμε τους ανθρώπους και τους ζήσαμε στα κλουβιά είναι: ”τα χρήματα είναι εκεί, κάντε κάτι”», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος της ομάδας” παρέμβαση” του Ινστιτούτου του Παιδιού, Πάττυ Σωτηροπούλου.

Όπως επισήμανε η κ. Σωτηροπούλου, «το ίδρυμα φιλοξενεί 46 ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή, απομένουν πέντε άτομα που έχει δρομολογηθεί να λυθούν, τέσσερις που βρίσκονται σε κλουβιά και άλλος ένας που βρίσκεται σε περιορισμό στην κλίνη. Υπάρχουν και ανήλικοι αλλά και αυτοί που είναι ενήλικοι έχουν πάει εκεί όταν ήταν παιδιά. Δεν ενδείκνυται να είναι ενήλικοι με ανήλικους αλλά είναι μία πρακτική επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί άλλου τύπου υπηρεσίες. Όταν ένα παιδάκι με αναπηρία μπαίνει σε ένα ίδρυμα, το πιθανότερο είναι να ενηλικιωθεί και εκεί μέσα. Ο συνηθισμένος τρόπος να βγει κάποιος από ένα τέτοιο ίδρυμα είναι όταν πεθάνει».

«Είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Μας ενδιαφέρει να απορροφηθούν σωστά από την κυβέρνηση τα λεφτά, να βγουν αυτοί οι άνθρωποι και να μπει λουκέτο στα Λεχαινά. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πρέπει όλοι να βγουν από την κοινότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Σωτηροπούλου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει τη συμφωνία με το πρόγραμμα ”παρέμβαση” που έχει καταφέρει να λύσει τους περισσότερους ανθρώπους και έχουν δοθεί 8,5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει βάσει σχεδίου μία αναδιαμόρφωση των υπηρεσιών. Έχει ανακοινωθεί ένα χρόνο τώρα και εμείς σαν ομάδα που ολοκληρώνουμε το έργο μας δεν έχουμε δει που θα δώσουμε τη σκυτάλη για να μην πάει τζάμπα αυτός ο κόπος».

«Η ομάδα ”παρέμβαση” έχει λύσει τους 25 από τους 30 συνολικά ανθρώπους που ήταν περιορισμένοι. Αντίστοιχα έχει κατέβει και η χημική καταστολή, τα φάρμακα που έπαιρναν σε μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες δόσεις. Με την ολοκλήρωση, έχουμε πλάνο να βρίσκονται όλοι εκτός κλουβιών, όμως δεν έχουμε εγγυήσεις ότι το σχέδιο αυτό θα βγει σε πέρας αργότερα», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ