Δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου στον Realfm 97,8: Χρήσιμη αλλά όχι καθοριστική η ιατροδικαστική έκθεση

“Το πιθανότερο είναι ότι σήμερα θα έχουμε και την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα αναλύει αυτά τα δεδομένα και θα καταλήγει σε συμπεράσματα”, είπε μεταξύ άλλων η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Χρήσιμη αλλά όχι καθοριστική η ιατροδικαστική έκθεση. Η έρευνα στρέφεται εναντίον του Ζαχαρία Κωστόπουλου, σαν αυτός να ήταν ζωντανός και να επρόκειτο να του αποδοθούν ποινικές ευθύνες”, σημείωσε η κ. Παπαρρούσου και πρόσθεσε:

“Γνωρίζουμε απλώς ότι γίνεται ΕΔΕ στην Αστυνομία για την ευθύνη των αστυνομικών. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει αντίστοιχη ΕΔΕ και στο ΕΚΑΒ. Διότι ο διασώστης που ήταν εκεί δεν ενήργησε τα δέοντα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΚΑΒ, για να διασώσει τον άνθρωπο ο οποίος ήταν τραυματισμένος και να τον προστατεύσει όπως όφειλε από άλλες επιθετικές και βίαιες ενέργειες. Επειδή στη δικογραφία ακόμα και η προφανής πραγματικότητα πρέπει να συντίθεται από έγγραφα και από αποδείξεις. Αυτό ως προς την ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει τρομερή σημασία, έχει μονάχα ως προς την αποτύπωση των αιτίων θανάτου”.

Ερωτηθείσα εάν γίνεται προσπάθεια να αποκρυβούν στοιχεία, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου είπε: “Ευθέως σας απαντώ, ναι. Οι έρευνες όλες είναι στραμμένες στο πρόσωπο του Ζαχαρία Κωστόπουλου σαν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες από αυτόν και όχι κατά των κατηγορουμένων. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια απονομής ποινικής ευθύνης και στους άλλους εμπλεκόμενους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ