Σε απολογία οι διακινητές των “26” μεταναστών

Απολογήθηκαν την Κυριακή , οι τρεις που συνελήφθησαν ως οι διακινητές των 26 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, την περασμένη Τρίτη, καθώς και οι δύο που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Λιμενικών,

Από τους 29 επιβαίνοντες στο σκάφος, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι, οι τρεις διαπιστώθηκε ότι ήταν οι διακινητές και συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα με χειροπέδες κατέληξε ο Αιγύπτιος ο καπετάνιος καθώς και δυο ακόμα άνδρες, Λίβυοι στην καταγωγή. Όσο για τους άλλους δύο, πρόκειται για τον εγκέφαλο, έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 360 χρόνια για μεγάλη υπόθεση διακίνησης καθώς και έναν Ιρακινό συνεργό του στο Ηράκλειο.

Η κινητοποίηση για τους “26” ήταν άμεση, καθώς το ίδιο βράδυ κιόλας μισθώθηκε λεωφορείο που τους μετέφερε στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ. Η τοπική κοινότητα σε συνεργασία με το δήμο και την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης φρόντισαν να έχουν στρώματα και ο Ερυθρός Σταυρός κουβέρτες, ενώ υπήρξε μέριμνα και για τη σίτισή τους, έως ότου κινηθούν οι διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους.

Πηγή: cretalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ