Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος – Εφραίμ Β’

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος – Εφραίμ Β’ αναγορεύθηκε το απόγευμα επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την προσφώνηση από τον αναπληρωτή πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ναπολέοντα Ν. Μαραβέγια, παρουσιάστηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών το έργο και η προσωπικότητα του τιμώμενου από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Ιωάννα Στουφή – Πουλημένου.

Ακολούθως, αναγνώσθηκαν τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Θωμά Α. Ιωαννίδη και εν συνεχεία έγινε η περιένδυση του Πατριάρχη με την τήβεννο της Σχολής από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή Απόστολο Β. Νικολαΐδη. Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος – Εφραίμ Β’ ανέγνωσε την ομιλία του στην αγγλική γλώσσα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης, Νέας Σμύρνης Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι Αρχιερείς που συνοδεύουν τον Πατριάρχη στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 του μήνα, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και πλήθος κόσμου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ